Waterleidingontkalking

In huishoudens of kleine bedrijven waar waterleidingen regelmatig dichtslippen met kalk zorgt Waterworld ervoor dat deze leidingen weer kalkvrij zijn.

Dit gebeurt met een circulatiepomp die gekoppeld wordt aan de waterleiding en die een reinigingsprodukt rondpompt die een heel hoog kalk- en roestoplossend vermogen heeft.

Dit reinigingsprodukt is biologisch afbreekbaar, produceerd geen giftige dampen, is volledig oplosbaar in water en is niet schadelijk voor het milieu.

Onthardingszout

Toepassing

  • Regenereerzout voor ionenuitwissellende harsen in huishoudelijke en industriële waterontharders


Eigenschappen

  • ZOUTKRISTALLEN - afmeting kristallen: 5-15 mm
  • Zeer hoge zuiverheid, geen poederzout en hoge hardheid
  • SOFT-SEL 5-15 voldoet aan de Europese norm voor onthardingszouten EN 973 Type A
  • Unieke kristalstructuur en harde korrel.

Deze zoutkristallen hebben de eigenschappen om sneller te smelten dan het doorsnee onthardingszout. Dit is een groot voordeel voor installaties waar regeneraties snel opeen volgen.

Mochten wij voor u het onthardingszout verzorgen, dan vindt levering plaatst tot op de door u aangegeven plek.

Drukverhoging en drukverlaging

Het kan voorkomen dat de waterdruk geleverd door de waterleverancier niet afdoende is om een waterinstallatie te laten functioneren. Om ervoor te zorgen dat zo`n waterinstallatie toch naar behoren functioneerd wordt dit probleem doormiddel van een drukreduceerventiel of een  drukverhogingsinstallatie opgevangen.

Drukverhogingsinstallaties bestaan uit éénpompsinstallatie  (standaard) of meerpomps hydrofoorinstallaties voor zowel huishoudelijke als industriële toepassingen.

Een drukverhogingsinstallatie zal altijd berekend moeten worden aan de hand van verschillende gegevens zoals de inkomende waterdruk, opvoerhoogte, gewenste waterdruk en de hoeveelheid waterverbruik. Voor meer informatie of een berekening neem dan contact met ons op.